Mijn auto moet gerepareerd worden

Auto’s zijn een gebruiksmiddelen dat houdt in dat het kan gebeuren dat een auto kapot gaat door het gebruik. Ook kan het voorkomen dat u onverhoopt een aanrijding krijgt waardoor uw auto beschadigd raakt of dat er defecten aan uw auto ontstaan. In dit laatste geval spreken van schadeherstel. Wanneer er door normaal gebruik van de auto iets kapot gaat zal u dit moeten laten repareren.

Hoe verlaag ik kans op reparaties aan mijn auto?

Door periodiek uw auto te laten controleren en tijdig onderdelen aan uw auto te laten vervangen, zorgt u er niet alleen voor dat u veilig de weg op gaat. Het zorgt er ook voor dat de kans klein is dat u plotseling voor onverwachte reparaties en daarmee kosten aan u auto komt te staan. Volg daarom altijd u periodieke auto onderhoudsschema zodat de kans op reparaties aan uw auto tot een minimum wordt beperkt.
Reparatie aan uw auto na een aanrijding

Heeft u schade opgelopen aan uw auto na een aanrijding dan is het aan te raden om eerst duidelijk te hebben wie er verantwoordelijk is voorde schade die is ontstaan na de aanrijding. Hierbij is het heel belangrijk dat u samen met de andere partij na een aanrijding een schadeformulier invult. De verzekeringsmaatschappij regelt de rest en bepaalt vaak waar u terecht kan voor de reparatie. Heeft u schade door bijvoorbeeld parkeren dan kunt u er bij een WA- casco autoverzekering ervoor kiezen of u de schade vergoed wilt hebben door de verzekering (met gevolg voor uw premie en eigen risico) of u de schade zelf betaalt. In dit laatste geval hebt u vrije keus waar u uw auto brengt voor reparatie.

Afspraak maken voor je auto reparatie, onderhoud of apk?

Wij helpen u graag verder, maak direct een afspraak.

Afspraak maken